BIAB™ IS het paradepaardje van The Gelbottle.

Builder In A Bottle, afgekort BIAB™, is een geweldige soak off builder gel met een geïntegreerde primer en bonder. 

Graag leg ik even de aandacht op het feit dat het hier gaat over een BUILDER en dus geen base. Een gepigmenteerde rubberbase, en een base is nooit zo sterk als een builder.
Zeg dus nooit rubberbase tegen The Gelbottle BIAB™! Het is Builder In A Bottle, niet Base In A Bottle J

Het grote succes van The Gelbottle BIAB™ zit dus in het feit dat het sterker is dan een rubberbase. Maar ook meer flexibel dan een klassieke hard gel.
Het is dus best of both worlds, namelijk
 1. flexibel zoals rubberbase. Dit gaat ervoor zorgen dat je mensen met harde natuurlijke nagels ook gaat kunnen helpen. De flexibiliteit van de BIAB™ gaat de natuurlijke hardheid van de nagels namelijk compenseren door net wat extra flexibiliteit te gaan bieden.
 2. En dan als 2de is het eigenlijk zo sterk als een builder waardoor je mensen met heel flexibele zachte natuurlijke nagels ook kan helpen. De BIAB™ gaat dus extra stevigheid bieden.
Zoals je kan zien is BIAB™ dus een heel veelzijdig product dat je op heel veel klanten gaat kunnen toepassen.

Maar waarom zou je dan kiezen voor BIAB™?
Wel, doordat het de fantastische combinatie heeft van én flexibiliteit én sterkte kan je heel mooie, slanke en dunne kunstnagels opbouwen zonder te veel dikte te creëren. Bij hard gel ga je om de stevigheid te garanderen en te zorgen dat je geen barstjes of stukjes krijg een minimum dikte van 2/3 mm moeten hanteren.  Bij BIAB™ kan je eigenlijk echt streven naar een dikte van 1 mm. Dit zorgt er voor dat je een dunnere en dus natuurlijke en mooiere kunstnagel gaat kunnen aanbieden zonder dat hij er uitziet als een kunstnagel, en laat dat nu exact zijn wat de klanten eigenlijk willen.

Daarnaast hebben we gemerkt dat BIAB™ effectief zorgt voor gezondere en mooiere natuurlijke nagels. Zo heeft BIAB™ een self-pinchend effect waardoor de natuurlijke c-curve van de klant smaller gaat worden en zodus de natuurlijke nagel er smaller gaat uitzien. Weer een +punt voor de klanten.
Veel klanten bevestigen dit samen met het feit dat ze het gevoel hebben dat hun natuurlijke nagels effectief ook sterker worden, zelfs wanneer er geen BIAB™ op de nagels zit.
Houd er echter wel rekening mee dat dit geen permanente veranderingen zijn. Wanneer de klant stopt met de behandeling zal de natuurlijke c-curve zijn originele vorm weer aannemen.

Nog een reden nodig om BIAB™ aan te bieden? Wat dacht je gewoon voor je eigen gemak!
The Gelbottle BIAB™ heeft namelijk een zalig romige textuur die perfect egaliseert waardoor navijlen quasi onnodig is. Toch loopt hij niet te hard waardoor aanbrengen echt heel simpel is. 
Het is dus niet alleen aangenamer voor je klanten, ook jij gaat met meer gemak en plezier de nagels opbouwen.

Wat nog is, de BIAB™’s zijn afweekbaar in tegenstelling tot een hard gel. Echter, ik doe dit niet aangezien je met BIAB™ gaat opbouwen en dus dikte gaat toevoegen. Als je dit gaat moeten afweken ga je de natuurlijke nagels te lang bloot stellen aan aceton wat de natuurlijke nagels te hard gaat uitdrogen.
Maar heb je toch klanten die dit willen is het absoluut mogelijk! Leg hen dan wel uit wat de nadelen zijn.
OPGEPAST: De BIAB™ Clear én BIAB™ White zijn niet afweekbaar en kan je alleen afvijlen!

Daarnaast heeft het dus een geïntegreerde primer én bonder, iets wat ook uniek is. Je hoeft dus echt geen andere producten aan te kopen waardoor jouw kostprijs per behandeling daalt.
OPGEPAST: in de BIAB™ Clear én BIAB™ White zit geen primer of bonder om het vergelen tegen te gaan. Hier moet je dus steeds eerst een dunnen strijklaag The Gelbottle Rubberbase of The Gelbottle BIAB™ gekleurd onder leggen!

De primer en bonder zorgen dat BIAB™ een fenomenale hechting heeft waardoor klanten gemakkelijk 3 tot 4 weken kunnen genieten van perfect gemanicuurde nagels.

De BIAB™'s zijn perfect voor het verstevigen van natuurlijke korte tot mediumlange nagels. Je kan eventueel een kleine verlenging doen van de natuurlijke nagel indien er eentje korter is, al beperk ik dit tot een herstelling.  Je werkt dan op dezelfde wijze als bij een hard gel (eerst sjabloon plaatsen en extensie die je eventueel al in vorm vijlt en bouwt nadien op).

De BIAB™'s zijn verkrijgbaar in verschillende nude tinten van supernaturel tot feller roze of een witte of clear builder.

De Builder In A Bottle zit in een unieke 20ml fles met borsteltje. Hiermee kan je ongeveer 30 a 45 setjes plaatsen, afhankelijk van de lengte van de natuurlijke nagel en hoe dik je bouwt. 

Kortom, The Gelbottle BIAB™ is dus een nieuwe categorie in nagelland, en momenteel de enige in zijn soort!

THE GELBOTTLE BIAB™:
 • BUILDER GEL
 • AFWEEKBAAR
 • EXTREEM STERK
 • EXTREEM FLEXIBEL
 • EXTREEM SELF-LEVELEND
 • EXTREEM GOEDE HECHTING
 • GEÏNTEGREERDE PRIMER EN BONDER
 • ZORGT VOOR GEZONDERE EN MOOIERE NATUURLIJKE NAGELS
 • KLEINE VERLENGING IS MOGELIJK

BIAB™ (55 producten)